Nieuws // 03 april 2018

De gemeenten in Holland Rijnland kennen een traditie van samenwerking. De afgelopen jaren zijn gezamenlijk verschillende keuzes gemaakt, die invloed hebben op het wonen in de regio. De regio heeft inmiddels De Regionale Woon Agenda (RWA) afgerond en de RWA van februari 2018 vervangt de regionale woonagenda van december 2014. Onderin dit nieuwsbericht vindt u de link naar het complete rapport van februari 2018.

De gezamenlijke gemeentes ambiëren met deze RWA een actuele, kwalitatieve koers te schetsen voor een goed functionerende woningmarkt; op regionaal, sub regionaal en lokaal niveau. Zij willen daarmee aansluiten bij de behoefte aan verschillende woonvormen en woonmilieus met het doel om daarmee het wonen in de regio te versterken.

Tot op heden was dit vooral gericht op afstemming van het aantal te bouwen woningen. Met deze RWA voegen we daar de gewenste kwalitatieve richting aan toe. Enerzijds vraagt dit een goed evenwicht tussen vraag en aanbod op de regionale woningmarkt, mede ten behoeve van de opgave om 30.000 huishoudens extra te huisvesten in de regio. Anderzijds geeft de RWA aan wat waardevolle strategieën zijn om de regio als plek om te wonen te versterken.

Volgens de verstedelijkingsagenda ligt er ook een belangrijke opgave in de regio Holland Rijnland. De gewenste uitbreiding van woningen in de wijk Merenwijk is een onderdeel van de grotere opgave van de regio Hart van Holland Leiden om komende 15 jaar ruimte te zoeken voor circa 30.000 nieuwe woningen waarvan circa 10.000 woningen in de stad Leiden.

Deze informatie en de tekst komt uit het rapport RWA februari 2018 en hier kunt u het volledige rapport lezen; 7647.103-Regio-Holland-Rijnland-RWA-definitief-20-02

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief
Contact

Als u vragen, opmerkingen of suggesties heeft over de herontwikkeling van De Nieuwe Kopermolen, dan kunt u contact opnemen met ons via het contactformulier.

Bedankt voor uw bericht

We nemen spoedig contact met u op.

Back to form