Nieuws // 17 juli 2019

Op maandag 15 juli heeft de gemeenteraad het Gebiedspaspoort Hart van de Merenwijk vastgesteld. Het gebiedspaspoort bevat de uitgangspunten waarbinnen winkelcentrum De Kopermolen en de directe omgeving ontwikkeld kan gaan worden.

Het paspoort is het resultaat van het Denk en Doe Mee traject dat in de Merenwijk heeft plaatsgevonden. In september en oktober 2018 dachten ruim 1700 Merenwijkers mee over de vernieuwing van het gebied. Die inbreng is gebruikt bij het opstellen van het gebiedspaspoort. In december en januari hebben circa 180 Merenwijkers een reactie gegeven op de eerste versie van het gebiedspaspoort. Op basis van de bewonersreacties heeft de gemeente het gebiedspaspoort aangepast. U kunt het gebiedspaspoort bekijken via www.leiden.nl/kopermolen

Nu de gemeenteraad dit gebiedspaspoort heeft vastgesteld, geldt dit als toetsingskader voor de nieuwe ontwikkelingen in het gebied. De komende tijd worden de (bouw)plannen verder uitgewerkt. We informeren u binnenkort hoe het vervolgtraject er precies uit komt te zien en op welke manier de Merenwijkers hierbij betrokken blijven.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief
Contact

Als u vragen, opmerkingen of suggesties heeft over de herontwikkeling van De Nieuwe Kopermolen, dan kunt u contact opnemen met ons via het contactformulier.

Bedankt voor uw bericht

We nemen spoedig contact met u op.

Back to form